Soittelin tänään vakuutusasioita useampaan paikkaan ja tuli olo että ei ooo todellista! Siksi on pakko kirjottaa. Tai tuli mieleen päiväinen juttu voi olla osa uutta tekstiä. Eli meijjän kultapoikahan on syntynyt viikolla 33 eli on keskonen ja tästä on tähän mennessä jonkin verran tullut erinäisiä juttuja jotka ajattelin kertoa. Nämä koskee siis sekä vauvvaa että meitä vanhempia :) Onneksi monet näistä on vain väliaikaisia ongelmia eli en oo jaksanut edes kovasti pahastua vaikkakaan eihän se oo kiva että vauvvalla on vähän propleemaa mutta ne menee ohi onneksi tässä ajan kanssa :)

Uusin juttu on tämä tämän päiväinen vakuutus juttu. Elikkäs, soittelin vakuutuksia otettavaksi vauvvalle. Ajattelin selattuani nettiä että sairaskuluvakuutus ja tapaturmavakuutus ois ihan jees, koska tiedossa on paljon sairaala käyntejä aina 7 vuotiaaseen asti. Nousee kysymys miksi on vakuutuksia olemassa? Luulisin että siksi että niitä maksamalla ne kattaa kuluja esimerkiksi sairaala reissuja. Vakuutusten tarkoitus jää epäselväksi kuultuani ettei vauvvalle voida ottaa sairaskuluvakuutusta todennäköisesti, keskoisuuden takia. Siis tä? Eikös ne sit korvaakkaan? Ei vissiin koska on jo nyt tiedossa että kuluja heille tulee korvattavaksi. Se siittä sitten, ei oteta ja maksetaan itte kyllä ihan mielellään, jotta poikasen kehitystä voidaan seurata riittävän tarkasti.

Eräs ongelma on ollut ihan alusta asti, mutta pitäisi helpottaa tässä kohta puolin on mahan toiminta. Me ollaan koko vauvvelin tähän astinen elämä kakkajumppailtu päivittäin sillä hällä ei oo itellä ollut voimia toimittaa mahaansa. Eli alussa vauvvan suolisto ja voimat eivät olleet valmiit niin piti keksiä muita keinoja. Yksi niistä on luumu. Ollaan syötetty poikaselle luumua ruiskulla(koska ei osaa syödä lusikalla) ihan siittä kuukauden iästä asti. Huvittaa ajatus että normaalisti se ei olisi edes syntynyt ja toinen popsii luumua mahakipuun ja ongelmaansa :D ja muutenkin että 1kk ikäisenä muka annetään muutakuin maitoa.. Vaan nii se lekuri ohjeisti ja hyvin on näyttäny toimivan. Ei tarvi kuin luumun mennä suuhun nii Anton rentoutuu makean mausta kai ja toinen pää pääsee päristeleen ongelman ulos ongelmitta :D . Ihan loistavaa ettei ole ollut mitään ongelmaa käyttämisestä ja on voinut antaa päivässä ehkä noin 5-10ml luumua riippuen tarpeesta. Suosittelen siis kokoeiltavaksi jos vaikka auttaisi :)

Tämä kolmas liittyy vähän tohon ylempään ongelmaan eli kyseessä on pulauttelu. Aluksi oli tosi vaikea saada vauvva röyhtäseen koska vauvva yritti niellä niin pulautuksen kuin röytäyksenkin. Kuten aikaisemmin kirjottelin niin kaikki oli vielä ihan kesken kehityksessä ja niimpä mahalaukun tai ruokatorven läppä oli tavallista löysempi(voi siis normaalistikkin olla vastasyntyneillä löysä mutta tällä on ollut kuulemma vielä löysempi ja kehittymättömämpi). Tämä on sitten aiheuttanut sen että poijan ponnistellessa kakkausta voi vielä monen tunninkin päästä tulla paljon pulautusta. Eli Antonilla se läppä ei kestä sitä painetta ja siksi se antaa periksi tällaisissa tilanteissa. Mutta onneksi tämäkin vaiva on poistumassa toivottavasti mahdollisimman pian. :)

En tiijjä kehtaanko kirjottaa että eräs vaikutus vauvvan keskosuudesta on muun sosiaalisen elämän totaalinen puuttuminen. Tai ku meille sanottiin sillon osastolta pääsyn aikaan että vauvvaa ei saa vielä minnekkään koska hän on erityisen altis ja herkkä saamaan kaikki liikkeellä olevat pöpöt ja tulehdukset joten kotoa ei kannata paljon mihinkään lähteä. No ajattelin eitten noudattaa tättä käskyä joka toistettiin vielä sairaalakeikallakin ihan sanatarkasti etten vaan saa hankittua hälle mitään lisä ongelmaa olemalla julkisilla paikoilla tai tapaamalla useita ihmisiä. No, ollaan me kummankin perheiden luona käyty ja hyvä niiin sillä on kiva että edes jossain on päässyt käymään. Edelleenkään ei oteta kauppaan mukaan ja ei olla kyläilty missään mutta eiköhän se nyt kohta oo ihan riittävän paljon vahvistunut niitä varten. Elikkä ihmiset jotka ihmettelette mihin olen kadonnut tai olenko kokonaan erakoitunut ja unohtanut ystävät ja kaverit hokshoks! En ole, olen vain noudattanut tarkkaan saamiani ohjeita sillä en ole halunnut hankkia vauvvalle jotain tautia ja siksi olen pysytellyt täällä kotona, mutta kohta taas näkyillään :).

Kaikista näistä jutuista silti toi vakuutus juttu pistää niii johonki että! En ollu uskoa todeksi että vakuutus yhtiöt jotka korvaatat ja turvaavat ihmisten eloa eivät ala korvaamaan jos tiedetään etukäteen että kuluja tulee... En ymmärrä en. Onneksi kaikki vakuutukset eivät silti ole pois suljettuja.. Nuista juttuista vielä niin onneksi kaikki niistä on semmoisia tämän hetken ongelma kohtia eli eivät pysyviä ja siksi ei oo paha juttu vaikka tää vain kotona olo. Ihan mielellään hoitelen ja kattelen vauvvaa täällä mutta joskus sitä kaipaa kavereita seuraksi, mutta onneksi tämä eristäytyminen on väli aikaista :) . Meillä kasvetaan ja kehitytään ihan hurjaa vauhtia ja toisaalta onkin hyvä juttu että saan seurata kokoajan pienen kaikki edistykset ja iloita niistä. Jonkun mukaan nuo kehityksen tuottamat ongelmat pitäisi hävitä siinä kolmen kuun iässä kun vauvva on saanut voimia ja kehittynyt ns. loppuun mitä ois mahassa saanut kehittyä. Olisihan hän jo kuukauden ikäinen jos ajallaan olisi syntynyt eli kohata hurrataan kun vauvvalle ei tuota niin suurta ponnistusta ja mielipahaa mahantoiminta ja pulauttelut.

WP_20150218_005.jpgIMG-20150218-WA0008.jpg

Tästä sitä on lähdetty :) Kuvassa muistaakseni 7 tai 8 päivän ikäinen rakkauspakkaus ja ensimmäistä kertaa vaihdettiin

vaatetta :) Tuo keskostuttiki näyttää jäätävän kokoselta :)

WP_20150218_007.jpgWP_20150423_002.jpgWP_20150407_002%201.jpg

Ekassa kuvassa on nukenvaate päällä eli ei oo kokoa ja kahdessa viimeisimmässä ollaan jo koossa 50 mitä ollaan pariviikkoa pidetty onnellisena :)

Tällaista tällä erää, voikaa hyvin niin mekin ja kiitti ja hei! :)

-Ainokainen